Poppenhuis - Eftertanke & Inspiration

Lån med utbetalning via Swish erbjuder en modern lösning

I en alltmer digitaliserad värld är det fullt logiskt att även de finansiella tjänsterna hänger med i utvecklingen och digitaliseras. Ett exempel på denna trend är möjligheten att ta ett lån med utbetalning via Swish. Men vad innebär egentligen detta för dig som konsument? Läs vidare så får du svaret!

Den moderna tekniken möjliggör flexibla lån via mobilen

Det har blivit alltmer populärt att ta lån med utbetalning via Swish. Detta beror i hög grad på lösningens smidighet och bekvämlighet. Traditionella metoder för utbetalning av lån kan ofta ta flera bankdagar innan pengarna är dig tillhanda. Men med denna lösning kan utbetalningen ske samma dag som lånet beviljas. Detta är såklart särskilt fördelaktigt för de som behöver akut tillgång till kapital, till exempel för oväntade utgifter eller tillfälliga ekonomiska svårigheter.

Denna form av lån är också en indikation på bankernas och långivarnas förtroende för digitala betalningslösningar. Genom att tillhandahålla dessa lån visar de att de är ajour med moderna betalningsmetoder och kundernas behov av smidiga och effektiva tjänster.

Att tänka på kring lån med utbetalning via Swish

Funderar du på att ansöka om ett lån med utbetalning via Swish? Då är det viktigt att tänka på några saker:

 

 • Jämför erbjudanden från flera olika långivare. För det första bör du alltid jämföra olika långivares erbjudanden för att säkerställa att du får de bästa villkoren. Deras räntor och avgifter kan variera, så det lönar sig att vara noggrann i förarbetet.
 • Tänk på att du måste betala tillbaka de lånade pengarna. Dessutom är det viktigt att komma ihåg att även om utbetalningen sker smidigt innebär inte detta att kraven på återbetalning är mindre strikta. Se till att du förstår hur planen för återbetalning ser ut och att du kan hålla dig till denna innan du accepterar låneerbjudandet.
 • Se till att lånet ligger i linje med dina långsiktiga mål och behov. Slutligen är det viktigt att komma ihåg att bekvämligheten inte bör vara den enda faktorn i ditt beslutsfattande. Säkerställer att lånet ifråga ligger i linje med dina långsiktiga ekonomiska mål och behov.

 

Om du kan kryssa i dessa kryssrutor kan du gå vidare och göra din ansökan!

Catering som förtrollar

I hjärtat av Sverige ligger Stockholm, en stad som pulserar av liv, kultur och framför allt, fantastisk mat. När det gäller catering i denna dynamiska stad, är det en konstform som kombinerar tradition med nyskapande.

Varje Evenemang blir Speciellt

Stockholm har en rik palett av cateringalternativ som kan förvandla varje evenemang till en minnesvärd upplevelse. Vare sig det är en elegant galamiddag, ett företagsmöte eller en avslappnad trädgårdsfest, finns det en cateringlösning som passar perfekt.

Smaker från Hela Världen

Medan Stockholm är djupt rotad i sina svenska traditioner, är staden också en smältdegel av kulturer. Detta återspeglas i de mångsidiga cateringmenyerna som erbjuder allt från klassiska svenska smörgåstårtor till exotiska asiatiska rätter. Stockholms cateringföretag lägger stor vikt vid kvalitet. Från att noggrant välja de bästa råvarorna till att skapa rätter som är både vackra för ögat och utsökta för gommen, strävar de efter perfektion i varje detalj.

Miljömedvetenhet

I takt med att världen blir allt mer medveten om miljöfrågor, tar många cateringföretag i Stockholm steg mot mer hållbara metoder. Detta inkluderar användning av säsongsbetonade och lokala ingredienser samt minskning av matsvinn. Att anlita catering i Stockholm är mer än bara att beställa mat; det är att bjuda in till en kulinarisk resa som speglar stadens själ och hjärta. Med en balans av traditionell charm och modern innovation, garanterar Stockholms catering att varje evenemang blir en oförglömlig upplevelse.

Bör du ge dig ut och titta efter begagnade båtar?

De öppna vattnen lockar många båtentusiaster. Det finns nämligen något speciellt med att äga en båt och båtägandet är en dröm som många personer delar med varandra. Men när det kommer till huruvida man bör köpa en ny eller begagnad sådan finns det inget entydigt svar. För många kan det vara en bättre idé att botanisera bland begagnade båtar. Så tillhör du dem som bör ge dig ut och titta efter sådana? Läs vidare så får du svaret!

3 kundgrupper som bör kika på begagnade båtar

Dessa är några av de typer av personer som bör fundera på att titta på begagnade båtar snarare än på nyare vattenfarkoster:

 • Budgetmedvetna köpare. Båtar kostar mycket pengar att köpa och därför kan det vara bättre att välja en begagnad vattenfarkost. Genom att göra detta kan du ofta spara en hel del pengar jämfört med att köpa en ny båt. Så om du är en potentiell köpare på marknaden och har en tajt budget kan det vara bättre att titta på begagnatmarknaden. Genom att göra detta ökar du dina möjlighet att bli båtägare utan att behöva skuldsätta dig alltför mycket.
 • Miljömedvetna köpare. En annan kundgrupp som gärna tittar på begagnade båtar är de köpare som är särskilt miljömedvetna. För i en tid då hållbarhet och miljömedvetenhet står högt upp på agendan kan det vara ett bra val att köpa begagnat. Genom att göra detta fattar du ett aktivt beslut om att leva och stödja en lite mer miljövänlig livsstil. Du förlänger då båtens livslängd och ser till att återanvända den istället för att bidra till byggandet av en ny vattenfarkost.
 • Förstagångsköpare. Ytterligare en kundgrupp som sannolikt bör husera på begagnatmarknaden är förstagångsköpare. För om du just har börjat drömma om att skaffa din första egna båt är det ofta ett bra val att köpa begagnat. Genom att göra detta kan du få erfarenheten av att vara båtägare men utan att behöva köpa en sprillans ny, dyr båt. I takt med att du samlar på dig mer erfarenhet kan du sedan uppgradera till en lite nyare modell.

10 tips som hjälper dig att välja den bästa hundförsäkringen

Många hundägare håller jämt och ständigt utkik efter den bästa hundförsäkringen på marknaden just nu. Framför allt är nyblivna valpägare allt som oftast på jakt efter en riktigt bra försäkring för sin hund. Men tyvärr kan det vara lättare sagt än gjort att sålla agnarna från vetet och hitta de bästa alternativen där ute. Läs vidare för att få bra tips som kan hjälpa dig att hitta rätt!

Välj den bästa hundförsäkringen utifrån dessa faktorer

Är du på jakt efter den bästa hundförsäkringen för din hund och din plånbok? Då rekommenderar vi dig att:

 • Se till ditt behov: Fundera över vilket försäkringsskydd som passar bäst för din hund. Du bör göra detta val utifrån faktorer såsom ras, ålder, hälsa och aktivitetsnivå. Se även till att ta hänsyn till din ekonomi när du analyserar ditt behov.
 • Jämför olika försäkringsbolag: Titta på vilka försäkringsbolag som erbjuder hundförsäkringar och jämför deras priser, villkor och försäkringsskydd.
 • Läs recensioner och omdömen: Sök efter omdömen från andra hundägare som skvallrar om deras erfarenheter med olika försäkringsbolag.
 • Be om rekommendationer: Prata med vänner, familj och andra hundägare om vilka försäkringar de har och varför de valde just dessa.
 • Få en förståelse för försäkringsskyddet: När du letar efter den bästa hundförsäkringen är det viktigt att du läser igenom villkoren noggrant. Detta för att du ska kunna för att förstå vad som täcks och vad som inte täcks av försäkringen.
 • Kolla upp försäkringsbolagets kundtjänst: Se till att försäkringsbolaget har bra kundtjänst och att de är lätta att nå i händelse av en skada eller sjukdom.
 • Undersök om det finns rabatter: Kolla om försäkringsbolaget erbjuder rabatter för flera hundar, om du gör årliga betalningar eller om du är medlem i en hundklubb.
 • Var uppmärksam på självrisk och betalningsvillkor: Jämför självrisker och betalningsvillkor för att hitta en försäkring som passar din ekonomi.
 • Se över försäkringen regelbundet: Analysera ditt val av försäkringen årligen för att säkerställa att den fortfarande uppfyller dina behov och om det finns bättre alternativ på marknaden.
 • Försäkra din hund tidigt: Ju tidigare du försäkrar din hund desto större chans är det att du får en bra täckning och undviker problem med försäkringsbolaget angående eventuella förvärvade sjukdomar.

Så betalar du tillbaka ditt SMS-lån innan det förfallet

SMS-lån kan vara en viktig källa till snabba pengar när du befinner dig i en knivig ekonomisk situation. Men samtidigt är det också viktigt att betona att dessa lån potentiellt sett kan bli en börda om du inte kan betala tillbaka dem i tid. De brukar nämligen ha en förhållandevis hög ränta och dessutom kan det även tillkomma vissa andra avgifter. Därför är det viktigt att du betalar tillbaka lånet till fullo och i tid.

Som tur är finns det dock vissa åtgärder som du kan vidta för att säkerställa att ditt SMS-lån betalas tillbaka i tid. Genom att vidta dessa åtgärder kan du undvika att din ekonomiska situation förvärras ytterligare. Läs vidare så berättar vi mer!

3 tips till dig som vill kunna betala tillbaka ditt SMS-lån i tid

När du vill säkerställa att ditt lån betalas tillbaka planenligt bör du tänka på att:

 • Känna till förfallodatumet. Det är viktigt att du är medveten om när ditt SMS-lån förfaller. Genom att ha stenkoll på detta datum vet du vilken som är den sista dag då långivaren förväntar sig att du betalar tillbaka pengarna. Se därför till att ha väldigt bra koll på detta datum och att ringa in det i din kalender. Ställ även en påminnelse i mobilen för att försäkra dig om att du inte glömmer bort att återbetala lånet i tid.
 • Skapa en budget. Ett annat bra sätt att säkerställa att lånet kommer kunna betalas tillbaka i tid är att skapa en budget. Detta är ett viktigt steg som du bör ta för vana att aldrig skippa när du lånar pengar. Kika på din inkomst och dina utgifter samt försök ta reda på hur mycket pengar du har råd att lägga på amortering och ränta. Dessa pengar kan du sedan använda till att betala tillbaka ditt lån. Se också till att prioritera denna utgift framför alla dina övriga utgifter.
 • Undvik att ta ytterligare lån. Ibland kan det kännas lockande att ta ytterligare lån för att kunna betala tillbaka dina andra lån. Men detta är faktiskt någonting som du om möjligt bör undvika att göra. För om du ägnar dig åt detta riskerar du att skapa en negativ spiral som kan vara svår att bryta. Fokusera istället på att betala dina befintliga lån och undvik gärna att ta ytterligare lån.

Jämför operatörer utifrån bindningstid

De flesta operatörer i Sverige har enbart mobilabonnemang utan bindningstid. Men det finns undantag och även fördelar med att binda sig till en operatör. Den som jämför operatörer utifrån bindningstid bör tänka på följande.

Bindningstid kan ge lägre pris

Att binda sig till att ha samma operatör i ett, eller två, år utan att få någon specifik fördel för detta är inte rekommenderat. Det negativa med att vara bunden är att flexibiliteten minskar och för detta bör en viss fördel ges till kunden. Det kan exempelvis vara:

 • Lägre pris på mobilen

Hos flera operatörer går det att köpa mobiler i samband med att abonnemang tecknas. Dessa går att köpa kontant eller via delbetalning. Väljs delbetalning kan en viss rabatt ges på mobilen förutsatt att personen även binder upp sig till operatören under något år. Operatören är därmed säker på att få in pengar via abonnemanget och kan därmed ge lite rabatt på telefonen.

 • Lägre pris på abonnemang

Det finns även de operatörer som ger lägre pris på abonnemanget vid bindningstid. Ännu ett alternativ är att förskottsbetalning behöver ske, för exempelvis ett år, för att det lägre priset ska nås.

Jämför operatörer på Mobilabonnemang1.se utifrån totala summan som behöver betalas per månad för abonnemanget och totala summa som behöver betalas för mobilen. Då nås det lägsta priset totalt.

Går generellt att uppgradera

Även om kunden har bindningstid kan det finnas möjlighet att byta abonnemang – inom samma operatör. Har kunden däremot bundit sig att exempelvis betala 245 kronor per månad kan i regel någon nedgradering inte ske till lägre summa. Däremot är det möjligt att uppgradera. Kunden kanske önskar mer surf och istället vill ha ett abonnemang som kostar 320 kronor.

Om uppgradering önskas ske under bindningstiden bör operatören kontaktas och frågor ställas kring vad som gäller. Vad händer exempelvis om kunden önskar uppgradera och efter några månader ångrar sig och vill gå ner till föregående nivå igen?

Jämför operatörer utifrån…

Är bindningstid något viktigt? Jämför operatörer i så fall utifrån följande frågor.

 • Hur lång är bindningstiden?
 • Går det att byta abonnemang inom samma operatör?
 • Vad kostar det att avbryta i förtid?
 • Ges någon rabatt på mobil eller abonnemang?

Kom ihåg!

Denna text har enbart fokus på bindningstid och beskriver de punkter som en person som jämför operatörer kan titta på. Självklart finns det betydligt fler saker att jämföra när operatörer ställs mot varandra. Det vanligaste är att se på täckning, pris och eventuella rabatter.

Ett fritidshus skiljer sig åt från en permanentbostad

Precis som namnet antyder är ett fritidshus ett hus som främst används på fritiden. Dessa fastigheter nyttjas framför allt i samband med ledigheter och semestrar. Ibland kan fastigheten användas som ett slags andra hem, men den är inte att betrakta som personens huvudsakliga bostad.

Det finns flera viktiga skillnader mellan ett fritidshus och en villa. Fritidsboendet är till att börja med ofta beläget på en annan geografisk plats än vad permanentbostaden är. Fritidshuset används som sagt främst under vissa tider på året. Därför väljer många som har ett sådant att hyra ut det under andra tider på året, när de inte själva använder det.

Det är vanligt att fritidshus hyrs ut till andra när de inte används av ägaren

För att en bostad ska räknas som permanentbostad behöver ägaren bo i bostaden under större delen av året. Ett fritidshus är istället en hel annan typ av fastighet och bostad. Ofta betraktar man alltså dessa fastigheter som ett andra hem, men som vi redan har varit inne på är det vanligtvis beläget på en annan plats än permanentbostaden. Med detta sagt behöver det inte nödvändigtvis röra sig om en timmerstuga eller liknande – fritidsboendet kan i princip se ut hur som helst.

Dessutom kan det ha flera olika användningsområden. Två exempel på sådana är:

 • Som ett andra hem eller fritidsboende. Det finns såklart inga regler som säger hur ofta fritidsboendet får användas av ägaren. Därmed är det helt upp till denne att avgöra huruvida denna fastighet ska användas en hel del, lite mindre eller knappt överhuvudtaget. Till exempel kan personen och dess nära och kära bo i huset uppemot halva året eller bara vara där då och då.
 • Som uthyrningsobjekt när det inte används. Utöver att erbjuda en plats för ägaren och dennes familj att dra sig tillbaka på under lediga dagar kan fastigheten även hyras ut. Detta för att generera en extra inkomst åt ägaren när huset ändå står tomt och inte används. Faktum är att det därmed kan komma att hyras ut under större delen av året och endast nyttjas av ägarfamiljen under en begränsad tid på året.

Hårdare konkurrens om att få utföra ett stambyte i Stockholm

På senare år har konkurrensen om att få utföra ett stambyte i Stockholm hårdnat en aning. Detta i takt med att allt fler leverantörer av dessa tjänster har dykt upp på marknaden och börjat marknadsföra sig. Dessutom har priserna på tjänsterna pressats till följd av detta. Det betyder att du som beställare numera kan räkna med att kunna byta stammarna till ett förmånligt pris. Men i slutändan är det såklart kvaliteten på det arbete som utförs som är det viktigaste snarare än till vilket pris detta görs.

Så kan priserna på dessa arbeten pressas av diverse aktörer

Personer som är insatta i VVS-branschen menar att det är görbart att påskynda arbetet med att byta stammarna i en fastighet genom att vara lite innovativ och nytänkande. Till exempel kan ledtiden förkortas en hel del om utföraren väljer att jobba i tvåskift från tidig morgon till sen kväll. Men i normalfallet tar ett stambyte i Stockholm fortfarande cirka två till tre månader att genomföra.

De gånger då det är möjligt att utföra arbetet betydligt mer skyndsamt behöver bland annat de rent strukturella förutsättningarna vara de rätta. Till exempel behöver badrummen och toaletterna vara belägna på ett sådant sätt att de ligger i en linje ovanpå varandra. Därmed är det ofta mycket svårare att påskynda arbetet i lite äldre fastigheter där badrummen kan ha en varierande storlek och placering.

Värt att känna till om ett typiskt stambyte i Stockholm

När vi pratar om att det rent teoretiskt är möjligt att genomföra ett stambyte i Stockholm på ett par veckor är det viktigt att ha i åtanke att så sällan sker. Typiskt sett tar det faktiskt två-tre månader att göra detta jobb. Det är alltså endast i undantagsfall som det går särskilt mycket fortare än så, och då endast under vissa specifika förutsättningar.

Dessutom bör du känna till att:

 • Arbetet från start till mål vanligtvis tar två-tre år snarare en ett par veckor eller månader (från planering till slutbesiktning).
 • Den tid som åsyftas när vi pratar om två-tre månader (eller veckor) är den tidsperiod då det fysiska arbetet utförs på plats i fastigheten.

Hur man använder byggnadsställningar på ett säkert sätt

Alla som någonsin har arbetat utomhus under en längre tid vet att det inte är roligt att arbeta ovanpå en konstruktion. Oavsett om du hänger något från en gavel, klättrar upp för att rengöra hängrännor eller bara jobbar med sidospår är förhållandena inte idealiska. Att arbeta på toppen av en byggnad innebär många risker och faror. Det finns alltid en risk för fallande föremål. Dessa risker kan minimeras avsevärt genom att använda säkra arbetsmetoder, t.ex. genom att installera byggnadsställningar på ett säkert sätt. I den här artikeln kommer vi att diskutera de olika typerna av ställningar och hur man använder dem på ett säkert sätt.

Via denna sida finns byggnadsställningar i Trollhättan.

Vad är en byggnadsställning?

En byggnadsställning är en ram som används för att stödja och skydda arbetare när de utför byggnads- eller underhållsarbeten på en konstruktion. Det finns många olika typer av ställningar, men de tjänar alla samma syfte – att skapa en säker arbetsmiljö. Ställningar tillverkas av trä, metall eller plast. Den hålls upp av stolpar av stål eller aluminium som fästs vid konstruktionen och är förbundna med tvärförband. Syftet med tvärbalken är att överföra ställningens vikt till konstruktionen och att tillhandahålla en fästpunkt för den lyftkabel som lyfter ställningen.

För att använda ställningar finns det några saker du måste tänka på. För det första beror vilken typ av ställning du använder på vilken typ av arbete som utförs. Om du till exempel installerar ett däck skulle du använda en annan ställning än om du tar bort det gamla däcket och installerar ett nytt. Typen av arbete som utförs spelar också roll för vilken typ av ställning som används. Om du gör takarbeten skulle du använda en annan typ av ställning än om du gör sidospår.

Typer av byggnadsställningar i Trollhättan

 • Riggningsställningar – även kallade ”vagnsställningar” – hängs upp från en rörlig, stationär eller en kombination av båda ställningarna. Denna typ av ställningar används vanligtvis för att arbeta runt och ovanför en byggnad under en längre tid. Det är vår vanligaste typ av ställningar i USA.
 • Gångställning – är en tillfällig ställning som inte har något stödsystem och som stöds av ett handtag eller en skena som arbetaren går längs. Den används vanligen för en enda uppgift och monteras sedan ned och förvaras.
 • Sidoarmställning – är en typ av gångställning där armen höjs och sänks med hjälp av en lyftanordning. Denna typ av ställning används vanligen för arbete på höjder där en vanlig ställning skulle vara för hög.
 • Monorailställning – är en typ av sidoarmställning som har en enda, fast, horisontell arm med en plattform och ett styrsystem för höjning och sänkning. Den används vanligen för arbete på höjder där en standardställning skulle vara för hög.
 • Räckställningar – är en typ av monorailställning som har en enda fast horisontell arm med en plattform och ett styrsystem för höjning och sänkning. Den används vanligen för arbete på höjder där en standardställning skulle vara för hög.

När behövs en byggnadsställning i Trollhättan?

När ett projekt är för högt för en standardställning måste du använda ställningar. Det är själva konstruktionen som avgör om du behöver en ställning. Om strukturen kan stödjas på ett säkert sätt utan ställningar behöver du ingen ställning. Konstruktioner som byggnader och stolpar påverkas inte av höjden och kan bearbetas på ett säkert sätt utan användning av ställningar. När du avgör om du ska använda ställningar ska du titta på det arbete som ska utföras och sedan avgöra om du kan göra det säkert utan att använda ställningar. Om arbetet kan utföras på ett säkert sätt utan användning av ställningar finns det ingen anledning att använda dem.

Få en högre lön som bemanningssjuksköterska

Du har förmodligen inte sökt dig till sjuksköterskeyrket enkom för pengarnas skull. För många handlar jobbet snarare om att få ge vård till patienter samt att rädda liv. Men vi behöver alla pengar för att kunna leva drägliga liv. Därför bör du göra vad du kan för att få upp lönen till en ny nivå. Vårt bästa tips kring detta är att du får en högre lön som bemanningssjuksköterska. Detta jämfört med att till exempel vara anställd inom regionen?

Med detta sagt finns det även ytterligare ett antal åtgärder som du kan vidta för att få upp lönen. Läs mer så ska du få ta del av våra handfasta tips!

Få upp din lön som bemanningssjuksköterska eller på andra sätt

Jobbar du i dagsläget som sjuksköterska inom till exempel din region? I sådana fall kan du få ett välbehövligt lön genom att gå över till ett vårdbemanningsföretag. Du kan nämligen få en högre lön bemanningssjuksköterska. Därför väljer många sjuksyrror denna lukrativa karriärbana.

Men det finns även fler strategier som du kan använda dig av för att få upp lönen. Några exempel på sådana är dessa:

 • Nätverka. Genom att nätverka kan du träffa nya personer och knyta kontakter som är relevanta för din karriär. Detta kan du göra på flera olika sätt idag. Några exempel på möjliga kanaler är via sociala medier eller genom att nätverka på din arbetsplats. Det viktiga är att det ofta lönar sig att känna rätt personer.
 • Jobba nattskiftet. Obekväma arbetstider ger som bekant ett visst lönepåslag. Detta beror på att de flesta gärna undviker att jobba sena kvällar och nätter. Kvälls- och nattarbetet har trots allt en förmåga att störa ditt naturliga sömnmönster. Men om du känner att du vill få in lite extra pengar under en tid kan du välja att ta på dig fler nattskift.
 • Vidareutbilda dig. Fortbildning är ytterligare en viktig nyckel för dig som vill ta dig vidare i karriären. Du kan ofta argumentera för att du borde ha en högre lön om du vidareutbildar dig och skaffar specialkompetenser. Detta är något som du har möjlighet att göra när du jobbar vida bemanningsföretag. Så även detta är ett sätt att ytterligare få upp din lön som bemanningssjuksköterska.

Sida 1 av 6

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén