SMS-lån kan vara en viktig källa till snabba pengar när du befinner dig i en knivig ekonomisk situation. Men samtidigt är det också viktigt att betona att dessa lån potentiellt sett kan bli en börda om du inte kan betala tillbaka dem i tid. De brukar nämligen ha en förhållandevis hög ränta och dessutom kan det även tillkomma vissa andra avgifter. Därför är det viktigt att du betalar tillbaka lånet till fullo och i tid.

Som tur är finns det dock vissa åtgärder som du kan vidta för att säkerställa att ditt SMS-lån betalas tillbaka i tid. Genom att vidta dessa åtgärder kan du undvika att din ekonomiska situation förvärras ytterligare. Läs vidare så berättar vi mer!

3 tips till dig som vill kunna betala tillbaka ditt SMS-lån i tid

När du vill säkerställa att ditt lån betalas tillbaka planenligt bör du tänka på att:

  • Känna till förfallodatumet. Det är viktigt att du är medveten om när ditt SMS-lån förfaller. Genom att ha stenkoll på detta datum vet du vilken som är den sista dag då långivaren förväntar sig att du betalar tillbaka pengarna. Se därför till att ha väldigt bra koll på detta datum och att ringa in det i din kalender. Ställ även en påminnelse i mobilen för att försäkra dig om att du inte glömmer bort att återbetala lånet i tid.
  • Skapa en budget. Ett annat bra sätt att säkerställa att lånet kommer kunna betalas tillbaka i tid är att skapa en budget. Detta är ett viktigt steg som du bör ta för vana att aldrig skippa när du lånar pengar. Kika på din inkomst och dina utgifter samt försök ta reda på hur mycket pengar du har råd att lägga på amortering och ränta. Dessa pengar kan du sedan använda till att betala tillbaka ditt lån. Se också till att prioritera denna utgift framför alla dina övriga utgifter.
  • Undvik att ta ytterligare lån. Ibland kan det kännas lockande att ta ytterligare lån för att kunna betala tillbaka dina andra lån. Men detta är faktiskt någonting som du om möjligt bör undvika att göra. För om du ägnar dig åt detta riskerar du att skapa en negativ spiral som kan vara svår att bryta. Fokusera istället på att betala dina befintliga lån och undvik gärna att ta ytterligare lån.