Du har förmodligen inte sökt dig till sjuksköterskeyrket enkom för pengarnas skull. För många handlar jobbet snarare om att få ge vård till patienter samt att rädda liv. Men vi behöver alla pengar för att kunna leva drägliga liv. Därför bör du göra vad du kan för att få upp lönen till en ny nivå. Vårt bästa tips kring detta är att du får en högre lön som bemanningssjuksköterska. Detta jämfört med att till exempel vara anställd inom regionen?

Med detta sagt finns det även ytterligare ett antal åtgärder som du kan vidta för att få upp lönen. Läs mer så ska du få ta del av våra handfasta tips!

Få upp din lön som bemanningssjuksköterska eller på andra sätt

Jobbar du i dagsläget som sjuksköterska inom till exempel din region? I sådana fall kan du få ett välbehövligt lön genom att gå över till ett vårdbemanningsföretag. Du kan nämligen få en högre lön bemanningssjuksköterska. Därför väljer många sjuksyrror denna lukrativa karriärbana.

Men det finns även fler strategier som du kan använda dig av för att få upp lönen. Några exempel på sådana är dessa:

  • Nätverka. Genom att nätverka kan du träffa nya personer och knyta kontakter som är relevanta för din karriär. Detta kan du göra på flera olika sätt idag. Några exempel på möjliga kanaler är via sociala medier eller genom att nätverka på din arbetsplats. Det viktiga är att det ofta lönar sig att känna rätt personer.
  • Jobba nattskiftet. Obekväma arbetstider ger som bekant ett visst lönepåslag. Detta beror på att de flesta gärna undviker att jobba sena kvällar och nätter. Kvälls- och nattarbetet har trots allt en förmåga att störa ditt naturliga sömnmönster. Men om du känner att du vill få in lite extra pengar under en tid kan du välja att ta på dig fler nattskift.
  • Vidareutbilda dig. Fortbildning är ytterligare en viktig nyckel för dig som vill ta dig vidare i karriären. Du kan ofta argumentera för att du borde ha en högre lön om du vidareutbildar dig och skaffar specialkompetenser. Detta är något som du har möjlighet att göra när du jobbar vida bemanningsföretag. Så även detta är ett sätt att ytterligare få upp din lön som bemanningssjuksköterska.