På tal om dun. Att inte ha en vinterjacka på vintern skulle kunna betraktas som en grov synd när man bor i norden. Att inte ha en ordentligt vadderad utejacka på vintern kommer definitivt få en att bli betraktad som smått galen, eller kanske som en självhatare. För vem vill förfrysa öronen utan en varm kapuschong? Eller känna hur lungorna krymper inuti bröstkorgen efter varje andetag i den iskalla luften? Ingen i sitt friska sinne. Är man uppfödd i Sverige så vet man mycket väl att en vinterjacka inte får saknas i garderoben. För det mesta så vet man hur en ordentlig vinterjacka ska se ut och kännas för att göra sitt jobb. Så vilka tips skulle det kunna finnas när det kommer till att handla vinterjackor?

En eller flera?

En eller flera? Bra fråga. Man skulle kunna säga att det alltid är bäst att ha mer än en vinterjacka om man kan rå för det. Vad ska man annars låna en vän som kommer på besök, eller använda själv för att byta utseende lite då och då, om inte en eller två extra vinterjackor. Se till att ha åtminstone en bra vinterjacka som värmer dig ordentligt, en sådan som man måste kosta på sig lite extra. Men med några extrajackor som du kommer att använda i nödfall kan du vara mindre krävande; passa på när du ser rea-priser eller andra erbjudanden. Kolla gärna på internet, ibland är det billigare att få kläder hemlevererade än att gå ut och handla dem. Utbudet växer dessutom hela tiden och i mångt och mycket hittar du mer på internet i nuläget än i butik. Halens jackor för kvinnor har vuxit rejält med åren och  är idag en favoritbutik online för många som vill hitta något nytt att klä sig i när det blir kyligare på våra breddgrader.

Välj rätt – och håll kylan borta

Förutom att hålla sig varm när det är som kallast, så kan en vinterjacka också vara en bra present. Köper du en fin vinterjacka till en kär familjemedlem så kommer den absolut att bli uppskattad, och du kommer att bli ihågkommen varje gång den bärs. Håll helst ögonen öppna för att kunna hitta en vinterjacka som passar din smak i stil, färg, material och så klart plånboken. Men köp inte vad som helst. Håll koll på dessa saker:

  • Vaddering
  • Material på foder och skal
  • Kapuschong
  • Vikt
  • Stil