Sveriges västkust är inte ett jättestort område men ändå är det fyllt av stora som små assistansföretag. Konkurrensen är därmed hård, vilket sätter press på dom aktiva företagen. För den med beviljad assistans som letar efter ett assistansföretag på västkusten är konkurrensen såklart också bra, men det kan vara svårt att hitta rätt när det är dags att välja.

Assistansföretag på västkusten

I Sverige finns ca 14 000 assistansberättigade personer. Exakt hur många av dessa som bor på just västkusten är såklart svårt att säga men man kan åtminstone räkna med att några av dessa får sin assistans tillgodosedd via kommun. Bara i Göteborg finns närmare 20 olika assistansföretag och räknar man längs västkusten är antalet betydligt fler. Många företag ger en hårdare konkurrens, vilket är positivt från dom flesta synvinklarna.

Konkurrens är bra för kunderna

Inom dom flesta branscher är konkurrens något positivt och så även i assistansbranschen. Hård konkurrens innebär att varje enskilt företag måste leverera på hög nivå för att klara sig och inom assistans är detta särskilt viktigt. Den hårda konkurrensen bland assistansföretag på Västkusten är alltså gynnsam för kunderna, då dom som inte lever upp till en viss standard med stor sannolikhet förlorar sina brukare till andra företag. Det gäller för företagen att leva upp till brukarnas krav och önskemål för att klara sig kvar i branschen. Fördelarna med konkurrens är alltså:

  • Högre kvalitet på tjänsterna
  • Större valmöjligheter

Att hitta och välja

För den som är assistansberättigad och på jakt efter ett assistansföretag på västkusten finns alltså en del att välja bland. Hur gör man för att hitta rätt? Det finns flera sätt att göra på, bland annat kan man själv ta sig tiden att se över utbudet och läsa på om olika företag. Kanske besöka några som känns intressanta för att se om känslan stämmer överens med verkligheten. Det är dock ett stort jobb och det kan vara bra att ha någon familjemedlem eller annan anhörig till hjälp.

Ett annat sätt för att hitta rätt är att anlita en oberoende assistansförmedling. Då får man hjälp att hitta det assistansföretag som stämmer bäst överens med ens egna krav lika väl som önskemål och man behöver på så vis inte lägga ner varken tid eller arbete själv. Det slutgiltiga valet gör man såklart själv och är man ändå inte nöjd finns alltid möjlighet att byta.