Mysiga lampor av olika slag, varma golv och värme i hela huset. Visst känns det underbart? Särskilt under kalla vintertider så är dessa små element avgörande i vardagen. Något som man lätt glömmer bort är att detta tar energi. Energi som det faktiskt kan vara brist på. Om inte annat så är den dyr att producera. Du har inga ekonomiska problem? Så skönt! Men kom ihåg att det är dyrt för vår miljö. All typ av energi som produceras för med sig något slag av bieffekt på vår omvärld. Tänk om alla kunde spara energi i vardagen och dra ner sin energiförbrukning. Den totala sparade energin skulle vara enorm!

Det är en vanesak

Att spara energi behöver inte vara svårt. Det handlar bara om vana. Glöm inte att du dessutom sparar pengar du kan spendera på andra roligare saker. För att hitta en bra vana av energiförbrukning ska det bjudas på lite enkla tips nedan:

  • Se till att du har energisnåla lampor. Verkar kanske lite löjligt, men jisses vilken strömätare lampor kan vara!
  • Går du ut ur ett rum, gör till vana att sträcka ut armen och slå av ljuset. Onödigt för ljuset att stå och ticka på elmätaren om ingen använder det.
  • Dator och TV drar faktiskt ström när de är i viloläge. Stäng av dem helt under natten.
  • Inkopplade laddare drar en del ström. Laddar du inte telefonen eller datorn, koppla ur den från uttaget.
  • Underskatta inte strumpor och varma tröjor under vintern. Huset måste inte vara supervarmt under vintertider.

Investera i framtiden

Har du en gammal mikro som din mormor alltid hade? Dessutom fungerar den fortfarande utan problem! Det måste vara en otrolig mikro så som den håller. Fel! Antagligen drar den mycket mer ström än ny teknologi. Detta gäller mycket gammal teknologi som inte har fiffiga strömsparande egenskaper. Andra enheter som du bör uppdatera för att spara pengar på energi långsiktigt kan vara köksredskap, kylskåp, frostfria frysar med mera.  Ta reda på hur mycket ström dina apparater använder så kan du klura på vad dina långsiktiga investeringar kan bli i hemmet. Se över din energiförbrukning och se om det finns någonting att förbättra inför vintern.